Sprekers en lezingen

Tijdens het congres kunt u diverse plenaire lezingen bijwonen van gerenommeerde wetenschappers uit het binnen- en buitenland. Deze zullen betrekking hebben op de invloed van natuur op de gezondheid van de mens. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze lezingen.

Wouter Kusters Filosoof, taalkundige en schrijver van het bekroonde boek Pure waanzin (2004)

Ik hoop met mijn lezing mensen aan het denken te zetten over de vraag wat Mens & Natuur (opzichzelfstaand) zijn en over de vraag wat ‘menselijke natuur’ is. Met termen als natuurlijk en onnatuurlijk kan je vele kanten op en vaak worden deze begrippen op verwarde wijze gebruikt.

Wouster Kusters

Lia Naor PhD University of Haifa, natuurtherapeute en gids

De lezing ‘Health; from the eyes of nature’ zal de waarde laten zien van de menselijke connectie met de natuur, ter bevordering van de gezondheid van de mens. De workshop ‘Ways of knowing’ (wandeltherapie), zal een unieke kans zijn om jezelf en de wereld beter te leren kennen.

Lia Naor

Patricia Pendry Universitair hoofddocent Human Development en lid van de Graduatie Faculty in het promotieonderzoeksprogramma Prevention Science aan Washington State University

Mijn lezing laat een overzicht zien van het huidige veldonderzoek op het gebied van therapie. Mijn workshop (wetenschappelijk onderzoek) is ontworpen de deelnemers dynamische hands-on ervaringen op te laten doen. Ze gaan ook zelf ook onderzoek doen.

Patricia Pendry

Rachel Brag Care Farming Development Manager, Social Farms & Gardens UK

In mijn lezing belicht ik de voordelen van ‘care farming’ voor de mentale gezondheid. In mijn workshop (‘zorgboerderij’ – care farming) mag het publiek kiezen of we gaan onderzoeken waarom care farming zo goed werkt, of we gaan dieper in op de onderzoeksresultaten waar ik in november mee bezig ben geweest.

Rachel Brag

Agnes van den Berg Bijzonder hoogleraar natuurbeleving en omgevingspsycholoog

Mijn lezing zal het belang van natuur voor de psychische gezondheid onderbouwen. Hierbij zal ik zowel ingaan op resultaten van empirisch onderzoek, als op mogelijke verklaringen voor hoe het kan dat natuur de psychische gezondheid en het emotioneel welbevinden kan ondersteunen.

Agnes van den Berg

Rio Barrett Coach en schrijfster van ‘101 Horseman exercises’

De lezing die ik geef zal gaan over het harmonieuze partnerschap tussen mens en paard, gebaseerd op wederzijds respect en communicatie. Uiteindelijk zijn het de paarden die het meeste van de training en therapie doen. In de workshop (equitherapie) gaan we hiermee aan de slag.

Rio Barrett

Matthijs Schouten Natuurfilosoof, ecoloog en hoogleraar Natuurbeheer

De focus zal tijdens mijn lezing liggen op de betekenis van natuur voor het menselijk welzijn en zal ook de vaak achteloze wijze belichten van hoe wij de natuur tegelijkertijd behandelen.

Matthijs Schouten

Meer informatie?
Neem dan contact op!

info@congresmensnatuur.nl

Disclaimer | Privacystatement
Concept Cows & Stars